Häät ja Juhlat

MIKSI TULISI HANKKIA HÄÄ- JA JUHLASUUNNITTELIJA?

Artikkeli  Häät ja Juhlat -lehden nettisivuilla.
Teksti: Soile Niinikoski Kuvat: Jenni Kankainen & Ilona Taipale

Mitä hääsuunnittelija oikeastaan tekee? Miksi hankkia sellainen? Näistä ja monista muista mieltä askarruttavista kysymyksistä haastattelin Juhlasuunnittelu Ilonasi -yrityksen Ilona Taipaletta.

header

Miksi tulisi hankkia hää- ja juhlasuunnittelija?

Suunnittelijaa pitäisi käyttää, sillä häät ovat yksi juhla jota ei voi uusia. Ammattilainen takaa, että yhdet juhlat menevät juuri niin kuin pari haluaa. Meillä on kumppaneita ympäri Suomea siten, että pari saa edullisemmin ja kustannustehokkaammin palveluita. Hääsuunnittelija osaa myös kertoa, mihin kannattaa satsata. Osaamme neuvoa budjetoinnissa siten, että rahaa sijoitetaan oikeisiin asioihin ja tarvittaessa nipistetään jostain muualta. Hääsuunnittelija hoitaa koko päivän valmistelut, jotta morsiuspari saa vain nauttia päivästä.

Tärkeimmät asiat, joita hääsuunnittelija tekee?

Hää- ja Juhlasuunnittelijan tärkein tehtävä on huolehtia kokonaisuudesta. Suunnittelijat ovat alan ammattilaisia ja heillä on kokemusta juhlien kulusta ja järjestelyistä. Meillä on näkemys useista juhlista ja siitä, mitä kaikkea tulee huomioida. Osaamme myös kysyä parilta monia seikkoja, joita he eivät ehkä itse ole osanneet ajatella.

IMG_5069vvv

Suomen Hää- ja Juhlasuunnittelijat kokoontuivat yhdessä aiemmin huhtikuussa. Missä, miksi ja milloin?

Kokoonnuimme ensimmäistä kertaa huhtikuun alussa Villa Sofiassa Tampereella. Tarkoitus oli saada kaikki ne koolle, jotka haluavat tehdä töitä alan profiilin nostamiseksi Suomessa. Edustusta oli mukavasti ympäri Suomea ja ideoimme yhdessä erittäin hyvässä hengessä mm. alan esille tuontia. Haluamme tehdä meidät yhdessä näkyviksi! Meillä oli inspiroiva ja positiivinen ilmapiiri, huomaa että kaikki suorastaan rakastamme alaa. Kokoontumisen taustalla toimimme minä sekä Juhlahuuman Jenni Kankainen.

bild-006

Näätkö muita alan toimijoita kilpailijoina?

Mitä enemmän jollakin meistä on töitä, meidän ala tulee näkyvämmäksi. Kaikki olemme eri tyylisiä, omia persoonia, joka vaikuttaa paljon työn jälkeen. Kaikilla on omat osaamis- ja toiminta-alueensa. Emme nää toisiamme kilpailijoina vaan voimme rehellisesti suositella ympäri Suomea muita toimijoita. Mikäli asiakkaalla on jokin pulma, me vastaamme siihen. Mikäli juuri minä en pysty asiaa ratkaisemaan, ohjaan sen toiselle joka pystyy halutun palvelun tarjoamaan.

IMG_5065

Millainen on Suomen Hää- ja Juhlasuunnittelijoiden yhteinen tulevaisuus?

Yhteisiä projekteja on taatusti luvassa. Julkaisimme nettisivun www.haasuunnittelijat.fi, josta löytää kaikki alan toimijat Suomessa. Sivuille on tulossa vinkkiosio, jonka ideana on kausittain vaihtuvat jutut esim. vinkeistä häiden järjestämiseen sekä vinkkejä erilaisiin teemasomistuksiin. Tämä osio tarjoaa inspiraatiota kaikille juhlia järjestäville!

bild-005

Näin vielä loppuun, kun haluan hääsuunnittelijan, mistä aloitan?

Etsi sivustoltamme tyyli mikä kiinnostaa ja ole rohkeasti yhteydesssä. Sinulla ei tarvitse olla tiettyä raamia tai kysymyksiä valmiina – hääsuunnittelija kysyy oikeat kysymykset. Muistathan, että yhteydenotto ei maksa mitään :)

***

Alkuperäinen teksti luettavissa täällä.

Suomen hää- ja juhlasuunnittelijoiden ensimmäisen valtakunnallisen tapaamisen mahdollistivat: DUNI OY CROCUS PAPERI ROYAL BAKERY OY KARKKIKATU JUHLAHUMUA CHIC COMPANY SUOMEN HÄÄMEDIA OY TILAISUUS VILLA SOFIA

Kiitos! ♥