Love Me Do

Suomen hää- ja juhlasuunnitelijat kokoontuivat yhteen ensimmäisen kerran kesällä 2016. Toiveena ja yhteistyön tavoitteena oli luoda yhteisö, jossa toinen toistaan tukien nostaisi alan tunnettavuutta ja poistaisi harhaluuloja joita alaan liittyy. Tämän ideologian siivittämänä pistimme pystyyn ensimmäisen yhteisen osaston Love me do -häätapahtumaan Helsinkiin.

img-20161003-wa0004

Oman osaston valmistelussa mukana oli hääsuunnittelijoita ympäri Suomea. Tapasimme kerran Tampereella, jolloin pohdimme hieman tehtävien jakoa, osaston yleistä ilmettä ja muita käytännön asioita. Lopullisen muotonsa messuosasto sai WhatsApp- ryhmäkeskustelussa.

img-20161010-wa0002

Suomen Hääsuunnittelijoiden osastolla nähdyt ilmapallot tarjosi Confetti Oy ja kukkakimpun Kukkakauppa Madonna. Paikan päällä suunnittelijoista olivat
* Hää- ja juhlasuunnittelu Loisteen Tiia ja Heli
* Bliss Wedding and Partyplanningin Petra ja
* Juhlavision Tiina

img-20161010-wa0008

Itse messupäivänä jokainen kantoi kortensa kekoon, minkä tuloksena saimme aikaiseksi tyylikkään ja raikkaan osaston. Love Me Do:ssa vallitsi leppoisa tunnelma ja ehdimme osallistua myös kattauskilpailuun. Kilpailupöydän toteutuksesta vastasi Loisteen Tiia ja Heli.

img-20161010-wa0004

Jututimme tapahtumakävijöitä ja kyselimme onko morsiusparien ajatuksissa ollut käyttää hääsuunnittelijaa. Vastauksia tuli laidasta laitaan ja olikin positiivinen yllätys, että monella hääsuunnittelijan palveluiden hyödyntäminen oli ainakin käynyt mielessä.

img-20161010-wa0000

Blissin Petra ja tapahtuman juontaja Esko Eerikäinen

Kaksi asiaa, joita paatoksellisesti selitimme kaikille ketkä vain suostuivat kuuntelemaan:
1) Hääsuunnittelijan käyttö ei ole niin kallista kuin luullaan
2) Hääsuunnittelijalta ei tarvitse tilata ”avaimet käteen” palvelua.

Eli toimme esille myös sen näkökulman, että hääsuunnittelijan käyttö voi jopa vähentää kustannuksia, sillä hän pystyy ammattitaidollaan esimerkiksi kilpailuttamaan, arvioimaan tarvikkeiden määrän sekä hyödyntämään yhteistyökumppaneitaan. Tällöin ei tule ostettua turhaa tavaraa, eikä liikaa tavaraa. Hääsuunnittelija tuo yhteistyökumppaneiden avulla myös laatua juhlaan. Ammattitaitoiset, hyväksi todetut muusikot, valokuvaajat, catering-palvelut ja niin edelleen, takaa hääjuhlasi onnistumisen.

Hääsuunnittelija voi olla apunasi missä vaiheessa juhlaa vain, millaisessa asiassa tahansa. Aina kannattaa lähestyä ja pyytää tarjous. Yksi tarvitsee apua aikataulun kanssa, toinen ei löydä mieluista juhlapaikkaa ja kolmas haluaa vain tulla paikalle niin sanotusti valmiiseen pöytään. Hääsuunnittelija on apunasi kaikissa edellä mainituissa ja monessa muussakin, missä juuri Sinä vain apuamme tarvitset!

img-20161010-wa0005

Teksti Tiina Mikkonen
Kuvat Juhlavisio, Hää- ja Juhlasuunnittelu Loiste & Bliss Wedding and Partyplanning